This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

dimecres, 14 d’agost del 2013

Més de 600 palistes competiran aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya de marató

Aquest matí s’ha presentat el Campionat d’Espanya de piragüisme en marató que se celebrarà aquest cap de setmana a Banyoles. La prova comptarà amb més de 630 palistes provinents de 67 clubs d’arreu del país.
El president del Club, Àngel Dutras, ha afirmat que és un privilegi tornar a acollir un gran campionat tres anys després de ser la seu del Campionat del Món de l’especialitat i alhora ha volgut agrair la col·laboració de tots els voluntaris i de l’Ajuntament en l’organització de la competició. En un principi el campionat no estava previst al calendari anual de proves organitzades der l’entitat però que gràcies a la col·laboració conjunta i l’interès mostrat per la Federació Espanyola ha permès tirar endavant.
Dutras també ha destacat que la celebració de la prova i la presència de més de mig miler d’esportistes i els acompanyants contribuirà a dinamitzar la ciutat, una mostra més del perquè Banyoles manté el segell de destinació turística esportiva. Durant els dos dies del campionat, les proves es podran seguir també des de la barca Tirona que realitzarà les funcions de grada mòbil durant les diferents regates a un preu de 6 euros.
Per la seva banda, Miquel Vilanova, en representació de l’Ajuntament, ha destacat l’excel·lent cartell de la prova, amb la participació de figures mundials com Iván Alonso, vigent campió continental i mundial en K1 i K2 o de Emilio Merchán, 11 vegades campió del món en K1.
L’entrenador de la secció, Albert Corominas, ha presentat el recorregut de la prova que serà el mateix que el 2010 amb una longitud de 4,3 quilòmetres. Aquest any la principal diferència serà que es recorrerà en sentit contrari, realitzant tots els girs a l’esquerra. Els sèniors realitzaran un total de 30km, els sub’23 en remaran 25, els juvenils i veterans 21 i els cadets 13.
Per últim, el campió d’Europa i del Món, Ivan Alonso ha destacat la zona i l’entorn ideal per a la pràctica del piragüisme que ja coneix de prop en ser company de K2 d’Albert Corominas anys enrere. Alonso, també ha alabat l’excel·lent tasca de la secció i el club en l’organització de la prova que n’està segur que serà un nou èxit pel CNB.
Les proves s’iniciaran el dissabte amb la celebració de les proves en K1 i C1. A les 9 del matí es donarà el tret als veterans, per donar pas als sèniors i sub’23 a les 11:30h. La jornada de la tarda serà el torn pels cadets i juvenils. El diumenge es remarà en K2 i C2.