This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

diumenge, 10 d’abril del 2016

Els palistes banyolins tornen de la Copa d’Espanya de 1000 amb 4 medalles i una meritòria 7a posició per clubs

Aquest cap de setmana, el pantà de Santa Cruz de Trasona (Astúries) ha acollit la copa d’Espanya per a les categories juvenil, sènior i veterà sobre una distància de 1000 m (500 m per a les dones K4). El CN Banyoles hi ha participat amb un equip de 12 palistes que han competit a un gran nivell i han obtingut grans resultats.
La matinal del dissabte no va començar gaire bé pels interessos banyolins amb la contrarellotge del K1 home Sènior on participaven Pol Busquets i Lluis Darné. Tots dos van quedar-se a les portes d’accedir a semifinals, en Pol va ser 12è i a poc més d’un segon de superar el tall i en Lluis va ser 26è a 13 segons.
Després venien les semifinals de K1 home sènior, dona sènior i dona juvenil. En la primera va participar-hi l’Albert Martí, que va quedar segon i, per tant, va classificar-se per la final A, la de les medalles. En la segona va fer-ho l’Aurora Figueras, que va quedar 5ena i, per tant, cap a la final B. Finalment, en la tercera, va competir la Laia Pèlachs, qui es va imposar amb solvència i va accedir a la final de les medalles.
A la final B, Aurora Figueras va disputar una sèrie molt ajustada on va aconseguir finalment la 4a posició. Albert Martí, a la Final A, s’enfrontava als millors d’Espanya de la modalitat, a qui va donar molta guerra fins aconseguir la 8a posició final (4a Sub-23). Per la seva part, la juvenil Laia Pèlachs, que disputava la final A, va dominar la sèrie amb solvència fins aconseguir la victòria final i penjar-se la primera medalla.
A la tarda va arribar el torn dels K2. El CNB hi participava amb dues embarcacions en la categoria dona juvenil, Mar Duran – Sara Villanova i Laia Pèlachs – Emma Serramitjana, i dues en home sènior, Pol Busquets – Albert Corominas i Lluis Darné – Albert Martí. Les dues embarcacions juvenils disputaven la mateixa semifinal i van aconseguir classificar-se les dues per la final de les medalles. El mateix va succeir amb els K2 sènior, ambdós van superar amb solvència la contrarellotge i van classificar-se per la mateixa semifinal. A la semifinal van aconseguir tots dos el passi per la final de les medalles.
A la final A de K2 dona juvenil, l’embarcació formada per Laia Pèlachs i Emma Serramitjana va penjar-se la medalla de plata, quedant a menys d’un segon de les primeres classificades. Les seves companyes, Sara Villanova i Mar Duran, van acabar en la 9ena posició.
Amb els homes sènior, el K2 format per Lluis Darné i Albert Martí va fer una espectacular regata disputant places de podi en tot moment però va acabar finalment a la 5ena posició. L’altre K2, format per Pol Busquets i Albert Corominas, va acabar en la 9ena posició.
En la segona i última jornada de competicions, les condicions climàtiques no han estat les més adients degut al fort vent que ha obligat a posposar alguna sortida, però aquest no ha impedit als banyolins seguir aconseguint bons resultats.
La primera en remar ha estat la veterana Anna Valderas, que ha aconseguit la 6ena posició en la final de K1 dona veterà 40 – 44.
Després ha estat el torn de les semifinals del K4 home sènior i del K4 dona sènior. El primer estava format pels integrants dels dos K2 sènior i el segon ho estava per Anna Valderas, Aurora Figueras, Cristina González i Gemma Cordonet. El K4 masculí ha disputat una semifinal ajustadíssima on finalment han aconseguit el bitllet per la final, mentre que el femení no ha pogut aconseguir el bitllet per la final.
Les finals de K4 han començat amb el format per les dones juvenils, qui ja estaven classificades directament per la final de les medalles. Les quatre noies del CNB han disputat una sèrie perfecta i s’han imposat a la resta de rivals amb molta solvència. L’altra final l’ha disputat el K4 sènior, que ha donat molta guerra a les altres embarcacions i, finalment, s’ha penjat la medalla de bronze, la quarta de la competició per als banyolins.
En la classificació general per clubs, el CNB ha aconseguit la 7ena posició amb 261 punts. En les classificacions per clubs segons les categories, el CNB ha quedat també 7è en home sènior i 1r en dona juvenil.
Moltes felicitats a tots els palistes per aquests excepcionals resultats!