This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

dissabte, 5 d’octubre del 2013

Albert Martí, una temporada històrica

El passat dissabte, els palistes de la Secció van tancar la temporada amb el Kayakló popular. Albert Martí, després de finalitzar una temporada increïble, amb uns resultats només a l'abast dels millors, en va ser el gran absent ja que ja es troba concentrat al centre d'alt rendiment de La Cartuja (Sevilla)

La temporada d'Albert Martí va començar el dissabte 2 de març a Banyoles, on en el Campionat de Catalunya d'Hivern va obtenir la 3a posició, darrere de Pol Busquets i Altaïr Chinchilla. No va ser gaire bon resultat, però va demostrar a tothom que aquell resultat no seria l'indici d'una mala temporada dues setmanes després a La Cartuja (Sevilla). El Campionat d'Espanya d'Hivern era la primera cita important de la temporada i Martí va estar a l'altura de les expectatives aconseguint la medalla de plata en el K1 5000 Juvenil.
La següent competició important va ser la Copa d'Espanya de 1000m el 13 i 14 d'abril a Verducido. Martí es va penjar una medalla de plata en K2 amb Altaïr Chinchilla davant de l'altre K2 banyolí format per Pol Busquets i Lluís Darné. Martí no es va poder penjar cap medalla més, però va estar molt a prop, quedant quart en K1.

El cap de setmana de l'11 i 12 de maig, es va disputar a Trasona la Copa d'Espanya de 500 i 200m. Allà, Martí va penjar-se una plata en el K1 500, va aconseguir la 7a posició en K1 200, una altra plata en K2 500 juntament amb David Puig i una 4a posició en el K2 200 també amb David Puig.

El següent èxit va ser el diumenge 26 de maig a Trasona, on es va disputar el selectiu per elegir els palistes que remarien a l'Europeu Juvenil de Poznan representant a Espanya. Martí va imposar-se al selectiu amb bastanta claredat. En la mateixa prova, els altres dos palistes banyolins presents, Pol Busquets i Lluís Darné, no van aconseguir classificar-se.

El dissabte 29 de juny, en l'Europeu Juvenil de Poznan, Albert Martí va aconseguir un dels grans èxits de la temporada. Després de quedar en 7a posició en el K1 1000m, va aconseguir la medalla d'or en K4 1000 junt a Pedro Vazquez, Kike Adán i Pelayo Roza, quedant Campions d'Europa!

Els dies 20 i 21 de juliol es va disputar el Campionat d'Espanya de Pista a Verducido on Martí va participar en categoria Sènior. Martí va aconseguir una 5a posició en el K2 500m amb Eudald Vilà, una altra 5a posició en K2 1000m amb Albert Corominas i una 8a posició en K4 1000m amb Corominas, Chinchilla i Vilà.

Els dies 3 i 4 d'agost, Martí va participar al Campionat del Món de Pista que es va disputar a Canadà. S'hi va classificar gràcies a la victòria aconseguida en l'Europeu Juvenil en el K4 1000m. Allà, va aconseguir la 5a posició en K2 1000m junt a Pedro Vazquez i la medalla de plata amb els mateixos companys que a l'Europeu.

Dues setmanes més tard, Banyoles va acollir el Campionat d'Espanya de Marató i Albert Martí va seguir ampliant la seva col·lecció d'èxits. Juntament amb Altaïr Chinchilla, va aconseguir proclamar-se Campió d'Espanya de Marató! Amb aquest resultat, Martí i Chinchilla van classificar-se pel mundial que es disputaria a Copenhagen el 21 i 22 de setembre.

A Dinamarca, els banyolins van posar un final perfecte a la temporada i, després d'una gran regata, van aconseguir la medalla de bronze.

Martí va tancar així una temporada històrica amb una medalla d'or a l'Europeu i una medalla de plata i una de bronze, en els Mundials de Pista i Marató respectivament, abanderant el magnífic moment del piragüisme banyolí.