This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

divendres, 16 d’agost del 2013

El bo i millor de la marató serà present aquest cap de setmana a Banyoles

Demà a les 9 del matí es donarà el tret de sortida al Campionat d’Espanya de marató en piragüisme. Es tracta d’una modalitat molt particular, ja que el palista que es vulgui alçar-se amb la victòria final haurà de combinar la resistència necessària per assumir l’enorme quantitat de quilòmetres però alhora la rapidesa i destresa per afrontar els diferents porteigs.
Els palistes espanyols es troben en l’elit mundial de l’especialitat. A més, els vencedors a Banyoles integraran l’equip nacional que competirà al Campionat del Món de Copenhagen els dies 21 i 22 de setembre. No és d’estranyar, doncs, que a l’estany hi remin varis maratonians amb medalles i títols internacionals. Alguns d’ells:
En sèniors, el principal favorit al títol és Ivan Alonso. El palista del Kayak Tudense és l’actual campió d’Europa i del Món en K1 i també en K2 junt amb Emilio Merchán. També és l’actual campió d’Espanya i per tant el defensor del títol.
Walter Bouzan i Álvaro Fernández Fiuza intentaran disputar-los la victòria final. Tenen una llarga trajectòria en K2. Són sotscampions mundials i han vençut en varies ocasions el Descens del Sella. Els tercers en discòrdia seran David Rodríguez i Jorge Alonso, cinquens al Campionat d’Europa en K2.
En K1, apart del propi Alonso, també hi haurà l’il·lustre Manuel Busto que ostenta fins a 10 títols de campió del món en marató i el campió d’Europa sub’23 Ivan Domínguez.
Quant a les canoes, també hi haurà alguns medallistes i participants en campionats del món. És el cas de Ramon Ferro i Oscar Graña en C2 o de Manuel Garrido en C1, on també hi seran els sub’23 Diego Romero o Alan Ávila.
En noies es comptarà amb la presència de la veterana navarresa Amaia Osaba que competirà en K1 i K2, i també amb Ana Varela, present l’any passat al Mundial de Roma. La gran absent serà la maratoniana i varis cops medallista en mundials Mara Santos.
Pel que fa a la representació local, cal destacar l’Albert Corominas, sotscampió mundial en K2 el 2010 precisament a Banyoles i que espera poder alçar-se amb el seu primer títol nacional en K1. En sub’23, Aurora Figueras també estarà entre les candidates a les dues places per formar part del combinat espanyol, així com els juvenils, que competiran en K1 i K2: Albert Martí, Pol Busquets, Lluís Darné, David Puig o els germans Chinchilla segur que estaran en les primeres posicions. En cadet, les opcions de medalla passaran per Laia Pèlachs campiona d'Espanya de pista.