This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

dissabte, 17 d’agost del 2013

Laia Pèlachs aconsegueix la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya

Avui s’ha iniciat el Campionat d’Espanya de Piragüisme en la modalitat de Marató que es disputa a Banyoles durant tot el cap de setmana. Amb més de 630 palistes participants, en la primera jornada s’han disputat un total de 24 regates, que incloïen les proves en K1 i C1 per a totes les categories i en K2 i C2 per als cadets.

La pluja ha estat la protagonista de les primeres hores de la jornada donant el tret de sortida a la competició d'home senior K1, que realitzaven 30 km amb 7 porteigs. El vencedor ha estat Xabi Ruíz del Donostia Kayak que ha demostrat el bon seu estat de forma durant tota la regata, seguit de Kiko Vega de l'Oviedo Kayak i de José Julián Becerro del Club Bañezano que s'ha jugat el bronze en una arribada molt apretada.

El banyolí Albert Corominas, subcampió mundial l'any 2010 ha lluitat en el grup capdavanter durant les tres primeres voltes però finalment s'ha hagut de conformar amb una meritòria 5ª posició. Els seus companys Sergi Reverter i Albert Roca han arribat en 12ª i 19ª posició respectivament i en Josep Sánchez ho ha fet en 23a posició en la categoria Sub 23.

En dones cal destacar l'actuació de les Sub 23 que han aconseguit atrapar a les dones sènior en la segona volta, el grup líder s'ha destacat des dels inicis sense donar opció al grup perseguidor. L'or ha estat per Raquel Carbajo del Canoa Kayak Zamora i la plata per Núria Villace del Palentino que han anat frec a frec durant tota la competició, el bronze se l'ha endut la Sheila Saez del Club Deportivo Cisne i la banyolina Aurora Figueras ha finalitzat 4ª després d'una dura remuntada a partir de la segona volta.

En dones sènior l'Amaia Osaba del Piraguismo Pamplona ha fet gala de la seva veterania i s'ha coronat amb l'or per davant de l'Ana Varela del Tudense i l'Eukene Saez del Donostia després d'una regata molt ajustada amb la segona classificada.

A la jornada de la tarda s'han celebrat les proves de K1 i K2 en categoria cadet i K1 Juvenil, l'actuació més destacada ha estat la de la banyolina Laia Pèlachs en K1 dona cadet essent la primera banyolina en pujar al podi durant aquests campionats. Competint sobre una distància de 12,9 Km, ha arribat primera destacada al primer porteig però no ha pogut aguantar el ritme i finalment ha aconseguit la medalla de bronze.

El K2 cadet d'En Pere Serrat i l'Arià Compte han quedat 4ts classificats i els seus companys de categoria en la modalitat K1 Pol Barrachina, Marc Serra i Esteve Arbeola han arribat 23è, 25è i 32è sobre un circuit de 12,9 Km i tres porteigs. L'únic K2 femení del Banyoles en aquest campionat ha estat el de la Mar Duran i la Cèlia Castro i s'han classificat en 7à posició.

L'última prova del dia ha estat la dels juvenils K1 on han arribat al primer porteig fins a 5 palistes del club en el grup capdavanter, en la 4ª volta ja s'han anat definint les posicions i els banyolins que lluitaven per les medalles contra Pelayo Roza, Pablo Solares i Julian Neira, s'han hagut de conformar quedant en 4ª posició en Pol Busquets, 5è l'Altair Chinchilla, 7è en Lluís Darné i 9è l'Ofir Chinchilla.

Demà es realitzarà la segona i última jornada del campionat. Serà el torn dels K2 i C2, que remaran les mateixes distàncies que en K1. La prova més espectacular serà el K2 sènior amb la participació d'Ivan Alonso i Emilio Merchán actuals campions del món i continentals contra els sotscampions mundials Walter Bouzan i Álvaro Fernández Fiuza. Les regates començaran a les 9 del matí.
Podeu consultar els resultats de la primera jornada en el següent enllaç.