This web page is not updated anymore. To stay informed about our news visit our social media (Facebook, Twitter and Instagram) or CN Banyoles web page (www.cnbanyoles.cat)

Pròxima Competició:

diumenge, 3 d’agost del 2014

Aurora Figueras completa la tripleta i serà al mundial d’Oklahoma

El Club Natació Banyoles ha tancat aquest matí la 2a Copa d’Espanya de marató disputada a Pontevedra amb 3 medalles: 2 ors i un bronze. Tot i les medalles, només Aurora Figueras ha aconseguit la classificació pel mundial de l’especialitat que es disputarà a Oklahoma a mitjans de setembre.
L’alt nivell competitiu dels palistes espanyols obliga a l’equip tècnic de la federació espanyola a establir uns durs i exigents requisits d’entrada als equips nacionals. La primera plaça de cada categoria passava pel campionat d’Espanya disputat el maig a Badajoz, de manera que en la majoria de regates només es lliurava un bitllet pels mundials.
El primer en entrar en lliça van ser ahir al matí el juvenil Lluís Darné i la sènior Aurora Figueras, que va haver d’abandonar a mitja regat amb problemes amb la bomba d’aigua. Darné, però va remar tota la prova en les posicions capdavanteres i realitzant molts bons porteigs. Va arribar segon, darrere l’actual campió d’Espanya i per tant amb la classificació per Oklahoma assegurada. Tot i així, una dura decisió arbitral va penalitzar amb dos minuts 2 dels 4 primers classificats per una mala col•locació en la sortida, relegant a Darné a la 3a posició i deixant-lo fora del mundial.
Ahir a la tarda, el K2 cadet de Laia Pèlachs i Cèlia Castro, sense representació a Oklahoma en aquesta categoria, va realitzar una regata perfecta, distanciant-se ja des de la primera volta i arribant en solitari a la línia d’arribada amb gairebé tres minuts de diferència.
Ja avui diumenge, era el torn del K2 juvenil (Ofir Chinchilla i Pol Busquets) i el K2 sènior on competia fora de la lluita per les medalles Aurora Figueras i Raquel Fernández Carbajo. En juvenil, Chinchilla i Busquets han acabat segons darrere els campions del món en K4 Pelayo Roza i Pedro Vásquez que s’han distanciat a mitjans de la prova. Els banyolins, però han arribat segons i guanyant els actuals campions d’Espanya ja classificats pel Campionat del Món. Tot i la no classificació, els banyolins han recollit l’or ja que Roza i Vásquez no puntuaven per la Copa degut a ser de dos clubs diferents.
La única en aconseguir el bitllet per la cita mundial ha estat la sènior Aurora Figueras, que ha sabut sobreposar-se al mal resultat d’ahir i fer honor al piragüsime banyolí guanyant amb autoritat la prova de K2 sènior junt amb Fernández Carbajo. Juntes han arribat en solitari a la línia d’arribada amb més de 2 minuts respecte les segones classificades.
Figueras completa així un any espectacular, aconseguint plaça a la selecció estatal per tres dels grans campionats d’aquest 2014. A l’Europeu de marató, també amb Fernández-Carbajo va ser cinquena i aquest estiu competirà al Campionat d’Europa de surfski i el del món de marató. Sense dubte, la millor temporada amb diferència per la jove palista banyolina.
En la classificació final per clubs, amb només 4 embarcacions participants, els palistes del Club han aconseguit acabar en la 22a posició i un total de 92 punts. L’equip vencedor ha estat l’Escuela de Piragüismo Aranjuez (333), seguit del Santiagotarrak (321) i el Club As Torres (309).